Kurumsal Sorular

Manisa Yatırım Destek Ofisi (YDO), Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Zafer Kalkınma Ajansı, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden oluşan TR33 Bölgesi'nin yerel ve bölgesel sürdürülebilir kalkınmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmektedir. Manisa YDO, Ajansın yetki alanı içinde faaliyet gösteren 4 YDO'dan biridir. Yatırımlarla ilgili çalışmaları ve işlemleri koordine etmeyi ve kolaylaştırmayı amaçlayan Manisa YDO, Manisa'nın iş ve yatırım fırsatlarının tanıtımı, yerel ağlara etkin ve hızlı erişim sağlanması ve yerli ve yabancı yatırımcılara rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmasına yönelik faaliyet göstermektedir.

Zafer Kalkınma Ajansı'nın bütçesi, Türkiye Cumhuriyeti Genel Bütçesi'nden doğrudan transferler, dört ilde (Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak) faaliyet gösteren belediyeler tarafından yapılan transferler ile İl Özel İdareleri ve Ticaret Odalarından yapılan transferlerden oluşmaktadır. Ajansın yetki alanı içinde faaliyet gösteren özel bir ofis olarak Afyonkarahisar YDO da merkezi yönetim ve yerel kamu kurumları tarafından finanse edilmektedir.

Manisa YDO yatırımcılara, mümkün olan en iyi yatırım yeri seçimi ve işgücü ve ilgili kuruluş maliyetleri hakkında güncel bilgiler sağlar. Ayrıca sunduğu danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin yanı sıra ilgili tüm kamu kurumlarını, özel sektör firmalarını, üniversiteleri ve STK'ları bir araya getirerek oluşturduğu işbirliği ve iletişim ağları sayesinde yatırım süreçlerini kolaylaştırır. Yatırım süreci tamamlandıktan sonra ise yatırım sonrası hizmetleri sunarak, yatırım sonrasında ortaya çıkabilecek problemlerde de yatırımcılara yardım etmeye devam etmektedir.

Manisa YDO’nun sunduğu tüm hizmetler ücretsizdir.

Manisa YDO'nun güncel stratejisi, ilin potansiyelini gerçekleştirebilmesi için orta ve yüksek teknolojili sanayilere doğru ilerlemeyi sağlamak ve yapısal bir dönüşüm başlatmaktır. Bu doğrultuda, dönüşüm sürecini başlatmak ve süreci yönlendirmek için öncelikli sektörlere yönelik yatırımları teşvik etmeyi amaçlayan Manisa YDO, buna yönelik güncel politikalar ve hedefler belirlemektedir.

Manisa YDO'yu yatırımlarınızla ilgili yardıma ihtiyaç duyduğunuz har an Yunus Emre Mah. Mimar Sinan Bulvarı TSO Bülent Koşmaz Binası, Manisa/Türkiye adresinden ziyaret edebilir, manisaydo@zafer.org.tr adresine e-posta gönderebilir veya 0 236 237 29 47 numaralı telefondan arayabilirsiniz.